Boston Seltiksi premoćni protiv Majami Hit-a, vode u seriji 2-1

Boston Seltiksi premoćni protiv Majami Hit-a, vode u seriji 2-1

Boston Seltiksi dominirali su nad Majami Hit-om u subotnjoj utakmici, pobedivši rezultatom 104-84 i preuzimajući vođstvo u seriji plej-ofa Istočne konferencije sa 2-1. Džejson Tejtum i Džejlen Braun predvodili su Seltikse sa po 22 poena, dok je Tejtum dodao i 10 skokova i šest asistencija.

Seltiksi su iskoristili seriju odlučujućih trenutaka u prvom poluvremenu, uključujući nizove od 12-3, 11-0 i 20-8, što im je omogućilo da preuzmu potpunu kontrolu nad utakmicom. Sa druge strane, Majami je bio oslabljen neigranjem Džimija Batlera i Terija Rozijea zbog povreda, dok su Nikola Jović i Tajler Hero bili najbolji strelci sa po 15 poena.

Seltiksi su pokazali da su tim koji se ne predaje lako, posebno nakon poraza. Sa rekordom od 15 pobeda i samo 4 poraza u utakmicama odmah nakon poraza ove sezone, prosečna margina pobede im iznosi 12,2 poena.

Utakmica je bila obilježena nadmoćnom igrom Seltiksa od samog početka, vodeći 21-12 nakon prve četvrtine i stvarajući nedostižnu prednost od 24 poena na poluvremenu. Seltiksi su održavali svoju dominaciju tokom cele utakmice, osiguravajući da se Hit nikada ne približi na manje od 18 poena zaostatka.

Četvrta utakmica serije igra se u ponedeljak u Majamiju, gde Seltiksi nastoje da nastave svoj uspeh i da prenesu svoju seriju pobeda na tuđem terenu.