Zabrane za Poulter, Harding i Otaegui privremeno su ukinute za Scottish Open

Zabrane za Poulter, Harding i Otaegui privremeno su ukinute za Scottish Open

Britanac Ian Poulter, Južnoafrikanac Džastin Harding i Španac Adrijan Otaegi moći će da igraju na Škotskom openu od 7. do 10. jula nakon što su im zabrane ukinute u očekivanju žalbenog ishoda, saopštio je u ponedeljak evropski DP Vorld Tour.

Turneja je ranije zabranila članovima koji su učestvovali na inauguracionom događaju LIV Golf Invitational Series u junu, koju je podržala Saudijska Arabija, sa tri predstojeća turnira, a takođe ih je kaznio sa 100.000 funti (121.000 dolara) svaki.

Uz finansiranje Fonda za javna ulaganja Saudijske Arabije (PIF), LIV Golf je održao inauguracioni događaj u Londonu, na kojem je pobedio Južnoafrikanac Čarl Švarcel, koji je uzeo nagradu od 4 miliona dolara — najveći ček u istoriji golfa.

Poulterova menadžment kompanija se žalila na Sport Resolutions, međunarodno priznato nezavisno telo osnovano da pokuša da izbegne da se sporovi razvlače po sudovima.

„Jednostavno ću reći da smo razočarani ishodom današnje rasprave, ali ćemo se pridržavati odluke“, rekao je izvršni direktor DP Vorld Tour Kit Pellei u izjavi.

„Važno je zapamtiti, međutim, da je ovo samo odlaganje izrečenih sankcija, do saslušanja žalbe igrača o tome da li su te sankcije bile odgovarajuće.

Peli je dodao da će DP Vorld Tour dati dalje komentare u dogledno vreme, ali ne tokom turnira u Adare Manoru u irskom gradu Limeriku, koji se završava 5. jula.

DP Vorld Tour i PGA Tour sa sedištem u SAD najavili su prošle nedelje 13-godišnje partnerstvo u zajedničkom ulaganju kako bi se borili protiv tekuće pretnje koju predstavlja LIV Golf Invitational Series, koja je već pokupila šačicu vrhunskih igrača golfa.

Poulter, 46, osvojio je nekoliko titula na obe turneje i naveo je godine kao faktor u njegovoj odluci da se prijavi za LIV golf seriju. Harding i Otaegui su osvojili dve, odnosno tri titule prvaka Evrope.