Grejem Arnold ostaje selektor Australije do Svetskog prvenstva 2026

Grejem Arnold ostaje selektor Australije do Svetskog prvenstva 2026

SIDNEJ – Selektor Australije Grejem Arnold ostaće na tom poslu do kraja finala Svetskog prvenstva 2026. u Severnoj Americi, saopštio je u ponedeljak Fudbalski savez Australije, piše Rojters.

Arnold je vodio Socceroos u šesnaestinu finala na Svetskom prvenstvu tek drugi put u Kataru prošle godine, pre nego što je tesnim porazom od 2-1 od budućeg šampiona Argentine završio njihovu kampanju.

„Volim Australiju i volim australijski fudbal, i ništa u fudbalu nikada ne može da se meri sa ushićenjem, ponosom i osećajem dostignuća, koji sam ja i cela postavka osetili u Kataru“, rekao je 59-godišnjak u saopštenju za javnost.

„Glad da nastavim u ovoj ulozi nikada nije bila jača i znam da imam više da dam programu Socceroos i australskom fudbalu, gde želim da pružim više osmeha našim navijačima kao što smo to uradili u Kataru.

Pošto se vratio kući samo nekoliko meseci nakon što je bio oslonjen tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Australiji, Arnold je dobio vremena da razmisli o svojoj budućnosti u ulozi koju je preuzeo posle Svetskog prvenstva 2018.

Lokalni mediji navode da je Arnold odbio ponude evropskih klubova i jedne azijske reprezentacije da ostane na čelu još četiri godine.

Njegov prvi zadatak biće da pripremi Australiju za Kup Azije u Kataru početkom sledeće godine. Fudbaleri su osvojili titulu kontinenta na svom terenu 2015. godine, ali su ispali u četvrtfinalu izdanja 2019. pod vodstvom Arnolda.