Lionel Mesi propušta još jedan meč Intera Majamija zbog povrede noge?

Lionel Mesi propušta još jedan meč Intera Majamija zbog povrede noge?

Evo kako sada ide Inter Majami kada je u pitanju povređeni Lionel Messi: Tim stalno govori da bi mogao da igra, a onda on ne igra, prenosi AP.

Taj obrazac se ponovo održao u subotu, kada je sedmostruki osvajač Zlatne lopte izbačen iz postave za meč protiv Njujork Sitija – utakmicu sa značajnim implikacijama plej-ofa Major lige za oba kluba. Mesi ima povredu noge, čiju težinu Inter Majami nije otkrio.

Tim je najavio da Mesi neće igrati oko 45 minuta pre subotnjeg termina utakmice.

Ova 36-godišnja superzvezda je sada propustila četiri od poslednjih pet mečeva Intera iz Majamija, plus još jednu za Argentinu u tom periodu zbog onoga što je prvo nazvano umorom – i u njegovom klubu i u zemlji – i odatle je evoluirao. Jedina utakmica koju nije propustio tokom tog perioda je 37-minutni nastup protiv Toronta 20. septembra, a morao je da napusti taj meč pre poluvremena zbog onoga što se veruje da je problem sa tetivom kolena.

Subotnji izostanak usledio je tako što je Inter Majami ušao u noć pet bodova iza NICFC-a sa dva meča manje. Inter Majami je ušao u noć kontrolišući svoju sudbinu plej-ofa, pokušavajući da izbori jedno od devet mesta u plej-ofu van Istočne konferencije.

Posle subote, timu će preostati samo četiri MLS meča. A Mesijev status za njih ostaje misterija, čak i kada neki navijači plaćaju stotine dolara – ili više – da prisustvuju meču u nadi da će ga videti kako igra.

Mnogi navijači na društvenim mrežama odgovorili su na objave tima sa zgražanjem zbog nedostatka transparentnosti o Mesijevom statusu. Objava sa pregledom utakmice NICFC-a, poslata oko podneva u subotu, izazvala je komentare poput „Objavite tim i ne zavaravajte svoje fanove. Sramite se.” i „Možete li biti jasni šta se dešava sa Mesijem“

Mesijev status nije jedina tema razgovora u timu poslednjih dana. Inter Majami je ove nedelje poslao obaveštenja o obnavljanju sezonskih karata, uz velika povećanja cena u svakom delu za sledeću sezonu. Cene sezone u delu gde stoje najvatreniji navijači Intera Majamija, skandiraju i mašu transparentima za čitave utakmice će porasti za 82% (sa 485 dolara na 884 dolara) u 2024. godini, cene za neka mesta blizu sredine terena biće 98% više (od 1.333 do 2.635 dolara) u nekim odeljcima od objavljene cene od one koje su bile ove godine, a drugim fanovima je rečeno da očekuju povećanje od više od 100% u odnosu na ono što su plaćali. Objavljena cena najskupljih sezonskih ulaznica za sledeću sezonu premašuje 40.000 dolara, a to nije ni za apartmane.

Sigurno se očekivalo da će cene rasti; Mesijev ugovor na 2 1/2 godine isplatiće mu u proseku više od 50 miliona dolara godišnje, a to čak ni ne uzima u obzir šta je Inter Majami potrošio da kupi svoje druge dve velike akvizicije sredinom sezone ove godine — Džordija Albu (koji je takođe na stranu zbog povrede) i Serhia Busketsa.

Ali takođe je jasno da tim već uživa u prihodima kao nikada ranije. MLS je u petak otkrio da je Mesijev dres – što nije nikakvo iznenađenje – najprodavaniji u ligi ove sezone. MLS je, bez objavljivanja prodajnih brojeva, objavio 25 najpopularnijih dresova prodatih na mlsstore.com i Mesijev je broj 1, sa Busketsom na 13. i Josefom Martinezom iz Intera Majamija na 21. mestu.

Ti podaci predstavljaju svu prodaju na sajtu od 1. januara, a Mesi i Buskets nisu bili ni u Interu Majamija do jula. Takođe ne uključuje ništa što je tim sam prodao.

Mesi je ove sezone postigao 11 golova na 12 mečeva sa Interom iz Majamija. Tim ima 8-0-4 kada on igra; sedam od tih mečeva je bilo u trčanju tima da osvoji svoj prvi trofej osvajanjem Liga kupa — ironija tog niza je što je izazvala zabrinutost oko toga koliko je Mesi bio tražen da igra u relativno kratkom periodu nakon što se pridružio njegovom novi klub. Nastupio je u četiri MLS meča i jednom polufinalu Otvorenog kupa SAD.

Tim je u subotu ušao sa 1-2-1 u svoja četiri meča bez Mesija od kada je potpisao legendu. Od njegovog potpisivanja, ulaska u subotu, Inter Majami je nadmašio protivnika sa 29-12 kada je Mesi na terenu, 12-10 kada nije.