Džejlen Brunson postao četvrti NBA igrač sa 4 uzastopne utakmice od 40 poena u postsezoni

Džejlen Brunson postao četvrti NBA igrač sa 4 uzastopne utakmice od 40 poena u postsezoni

Džejlen Brunson ponovo je zapalio teren NBA lige svojim impresivnim performansama, postajući tek četvrti igrač u istoriji koji je uspeo postići 40 ili više poena u četiri uzastopne postsezonske utakmice. Ovo je dostignuće koje se nije videlo od vremena Majkla Džordana u finalu NBA lige 1993. godine.

Njegov poslednji podvig desio se u ponedeljak uveče, kada je Brunson, vođa Niksa, pokazao svoju izuzetnu sposobnost vođenja tima i zabijanja koševa, posebno ističući se u četvrtoj četvrtini utakmice protiv Indijana Pejsersa. Sa Niksima u zaostatku od devet poena na početku poslednje četvrtine, Brunson je odlučno preuzeo kontrolu nad igrom i doveo svoj tim do pobede.

Ovo dostignuće postavlja ga u red legendarnih igrača poput Džerija Vesta iz Lejkersa i Bernarda Kinga iz Niksa, dok je rekord sa šest uzastopnih utakmica sa 40 ili više poena i dalje u vlasništvu Vesta, postavljen tokom sezone 1965. godine.

Brunson je završio seriju prvog kola protiv Filadelfije s impresivnim statistikama, prosečno postižući 35,5 poena po utakmici. Njegove izvanredne igre ne samo da su osvojile srca navijača Niksa, već su i potvrdile njegov status kao jednog od najdominantnijih igrača u ligi.