Otkazane prijateljske utakmice Argentine u Kini zbog neigranja Lionela Mesija

Otkazane prijateljske utakmice Argentine u Kini zbog neigranja Lionela Mesija

Posledice zbog neuspeha Lionela Mesija da igra na egzibicionoj klupskoj utakmici u Hong Kongu proširile su se na obe prijateljske utakmice Argentine u okviru turneje po Kini sledećeg meseca koju su lokalne fudbalske vlasti otkazale.

Fudbalski savez Pekinga saopštio je u subotu da neće organizovati zakazanu prijateljsku utakmicu Argentine protiv Obale Slonovače u Pekingu u martu, rekavši lokalnim medijima: „Peking za sada ne planira da organizuje meč u kojem je trebalo da učestvuje Lionel Mesi. ”

Vest dolazi dan nakon što su kineske sportske vlasti otkazale zakazani egzibicioni meč Argentine protiv Nigerije.

Šampion Svetskog kupa Argentina, čiji je kapiten bio Mesi, zakazala je prošlog meseca turneju po Kini tokom međunarodne pauze od 18. do 26. marta sa utakmicama protiv Nigerije u Hangdžouu i Obale Slonovače u Pekingu.

Ali Mesi, na turneji sa svojim klubom Inter iz Majamija, razbesneo je navijače u Hong Kongu kada prošle nedelje nije igrao protiv lokalne selekcije i ostao na klupi. Mesi je rekao da je imao povredu prepona. Ali njegov izgovor nije uspeo u Hong Kongu nakon što je igrao 30 minuta u sredu u Tokiju protiv Vissel Kobea.