Barselona želi Mesiju sreću u ‘ligi sa manje zahteva’

Barselona želi Mesiju sreću u ‘ligi sa manje zahteva’

Barselona je Lionelu Mesiju poželela sreću nakon što je argentinski velikan u sredu izrazio želju da se pridruži Interu Majamija iz Majamija, uprkos tome što je dobio „predlog“ da se vrati u svoj bivši klub.

Barselona je u saopštenju navela da su Mesijev otac i agent u ponedeljak obavestili klub o njegovoj odluci da se preseli u Ameriku umesto da se vrati u Španiju.

„Predsednik Barselone (Žoan) Laporta razumeo je i poštovao Mesijevu odluku da želi da se takmiči u ligi sa manje zahteva, dalje od reflektora i pritiska kojem je bio izložen poslednjih godina“, saopštili su iz La Lige.

Klub je dodao da su se Laporta i Horhe Mesi, Mesijev otac, dogovorili da rade zajedno na promovisanju odgovarajuće počasti navijača u čast 35-godišnjaka.

Mesija su povezivali sa prelaskom u Saudijsku Arabiju, kao i sa povratkom u Barselonu nakon što je odigrao svoju poslednju utakmicu za Pari Sen Žermen tokom vikenda.

Međutim, šampioni Španije su imali vezane ruke zbog finansijskih pravila fer-pleja LaLige.

„Ako Barselona nije uspela, želeo sam da napustim Evropu, da se sklonim iz centra pažnje i da razmišljam više o svojoj porodici“, rekao je Mesi u sredu.

„Nisam želeo da prepustim svoju budućnost u ruke drugih. Radovao sam se povratku, ali na kraju se to nije dogodilo.“