Čelsi ublažava zabrinutost zbog Lige šampiona nakon pobede Milana

Čelsi ublažava zabrinutost zbog Lige šampiona nakon pobede Milana

Čelsi bi možda počeo da se bori protiv nedavno angažovanog menadžera Grejema Potera, piše AP.

Engleski tim je ublažio neke od svojih ranih zabrinutosti u Ligi šampiona pobedivši Milan sa 3:0 u sredu, a Ris Džejms je postavio gol Obamejanga i nemilosrdno gađao drugog na Stamford Bridžu.

Uzimanje samo jednog boda iz prve dve utakmice ostavilo je Čelsi u teškoj poziciji u Grupi E, sa duplim udarcem protiv Milana koji je imao potencijal da dovede Poterov tim u dalju opasnost.

Međutim, Čelsi je lako postigao svoj najbolji učinak u takmičenju, pregazivši defanzivca Veslija Fofane u 24. minutu sa svojim prvim golom za klub od njegovog preseljenja iz Lestera od 87 miliona dolara u poslednjim danima prelaznog roka.

Poterov tim je bio potpuno dominantan u drugom poluvremenu, a Džejms je centrirao sa desne strane da bi Aubameiang postigao drugi gol u 56. Bio je to drugi gol za potpis na dan roka u isto toliko utakmica, nakon što je u subotu postigao pogodak u pobedi u Kristal Palasu u Premijer ligi.

Džejms, pljačkaški desni bek, postigao je šest minuta kasnije najboljim golom na žrebu, natrčavši na pas Rahima Sterlinga i podigavši žestok udarac u krov mreže iz uskog ugla.

Prva pobeda Čelsija u grupnoj fazi okončala je nepobediv početak Milana i podigla šampiona iz 2021. iznad gostiju zahvaljujući rekordu u međusobnom odnosu.

Osim povremenih naleta Rafaela Leaa sa leve strane, Milan — sa dva bivša igrača Čelsija u Olivijeu Žiruu i Fikaju Tomoriju — jedva da je uznemirio domaćine i nadaće se da će ostvariti bolji učinak pred svojim navijačima sledeće nedelje na San Siro.

Negativno za Čelsi je bio prizor da se Fofana povredio pred kraj prvog poluvremena, nakon što je nekoliko trenutaka ranije pokušao da nastavi da igra nakon što je povredio desno koleno.

Slikan je posle meča na štakama, sa kolenom u steznicima.

Inače, to je bio još jedan korak u pravom smeru pod vođstvom Potera, koji je počeo sa neodoljivim nerešenim rezultatom 1-1 kod kuće protiv Salcburga u Ligi šampiona, ali sada ima uzastopne pobede nakon što je pobedio Palas tokom vikenda.

„Momci su bili zaista otvoreni, odgovorni, pošteni i fantastični za rad“, rekao je Poter, koji je prošlog meseca zamenio Tomasa Tučela na mestu menadžera. „Shvatili su da nisu na nivou. To je sjajno iz perspektive trenera.”

Milan je ponekad bio arhitekta sopstvene propasti. Fofanin gol je, na primer, došao posle tri uzastopna kornera – svaki od njih je video da je Tijago Silva dobio glavu prilikom izvođenja. Od treće, opet je rezultat bio loš, jer je Tijago udario glavom u golmana Cipriana Tatarušanua, lopta se odbila, a Fofana je pogodio sa sedam metara.

Džejmsov gol, u međuvremenu, vodi poreklo od loše lopte koju je Pjer Kalulu izveo sa leđa koja je presječena. Čelsi je proširio igru s leva na desno, gde je Džejms gromoglasno završio.

„Raspoloženje je trenutno veoma dobro“, rekao je Aubameiang. „Pokušaćemo da to nastavimo.“