Navijači Sevilje opraštaju se od Lopetegija

Navijači Sevilje opraštaju se od Lopetegija

SEVILIJA – Džud Belingem predvodio je Borusiju iz Dortmunda do pobede od 4-1 nad Seviljom u Ligi šampiona u sredu, kada su se domaći navijači oprostili od trenera Hulena Lopetegija nakon što se pokazalo kao njegova poslednja utakmica na čelu, prenosi AP.

Sevilja je odmah posle meča otpustila baskijskog trenera, zahvalivši mu na „profesionalizmu i napornom radu u više od tri godine koje je proveo u klubu“. Očekivani potez usledio je nakon lošeg početka sezone Sevilje.

Belingem je postigao treću uzastopnu utakmicu u takmičenju i postigao još jedan gol dok je Dortmund konsolidovao drugo mesto u Grupi G. Zaostaje tri boda od Mančester sitija, koji ima savršenih devet bodova nakon poraza od Kopenhagena od 5-0 u drugoj utakmici.

Poraz je bio poslednji koji je Lopetegi morao da pretrpi kao trener Sevilje. Njegov tim je ostvario jednu pobedu u prvih 10 utakmica u sezoni. Očekuje se da će španski klub narednih dana objaviti povratak Horhea Sampaolija. Sampaoli je prethodno trenirao Sevilju do četvrtog mesta pre nego što je otišao da trenira svoju rodnu Argentinu 2017.

Navijači Sevilje su sačekali posle poslednjeg zvižduka da aplaudiraju emotivnom Lopetegiju, koji im se okrenuo i uzvratio mu gest u znak uzajamnog uvažavanja. Navijači su uzvikivali njegovo ime. Bilo je jasno da navijači ne krive trenera za muke tima.

Klub je tada potvrdio njegov odlazak.

Rafael Gereiro je brzo pokrenuo Dortmund kada je prvim dodirom uzeo loptu u centaršut Bellinghama, a sledećim je prosuo pored golmana Sevilje Jasin Bunu.

Gosti su nastavili da guraju i izgledalo je da imaju čistu prednost kada je Ioussef En-Nesiri dobio crveni karton zbog povlačenja Saliha Ozcana dok su tri igrača Dortmunda srušila gol Sevilje.

Ali sudija Mauricio Marijani je konsultovao reprize i video da je Karim Adeiemi faulirao Hesus Navas da bi započeo kontranapad. Marijani je poništio crveni karton i dodelio Sevilji slobodan udarac.

Rezervni golman Dortmunda Aleksander Majer je sjajno odbranio En-Nesirija u 37., a neobeleženi Hoze Karmona je šutirao iz rezultantnog ugla.

Promašaji su bili simptomatični za domaće.

Bellingham je dobio drugu Dortmundu dobrim solo potezom u 41. 19-godišnja engleska zvezda – kapiten tima u odsustvu povređenih Marka Reusa i Matsa Humelsa – otrčao je pravo kod trenera Edina Terzića da proslavi.

Adeiemi je dobio treći dva minuta kasnije, udarivši u skoku nakon što je Jusufa Mukoko odbranio udarac.

Proslava putujućih navijača gotovo je bila ugušena zvižducima navijača Sevilje. Bio je to 12. gol koji su videli da je njihov tim primio kod kuće u četiri utakmice bez gola – i bilo je samo poluvreme.

Lopetegi je reagovao sa dve izmene na pauzi i nagrađen je više borbe svog tima. En-Nesiri je povukao jedan gol glavom u korner u 51.

Jedva je bilo reakcije Lopetegija, koji je ostao u svojoj zemunici i otpio gutljaj vode.

Moukoko je dobro odbranio pre nego što je Sevilja nastavila da žali na nekoliko propuštenih šansi na drugom kraju.

Moukoko je ubacio u centaršut za Džulijana Branta i zapečatio pobedu glavom u 75.