Mančester junajted doživeo najgori poraz u decenijama, Totenhem se vraća na pravi put

Mančester junajted doživeo najgori poraz u decenijama, Totenhem se vraća na pravi put

Subotnje akcije u engleskoj Premijer ligi donete su iznenađenjima, a najveći poraz doživela je ekipa Mančester junajteda, doživljavši najgori poraz u domaćem šampionatu od 1930. godine. Vest Hema je slavila rezultatom 2:0, postavši osmi tim ove sezone koji je nadigrao Junajted u Premijer ligi.

Golovi Džeroda Bouena i Mohameda Kudusa u drugom poluvremenu utakmice stavili su Vest Hem u kontrolu, dok se Mančester junajted i dalje muči s postizanjem golova, produživši niz bez golova na četiri utakmice. Ovaj rezultat stavio je menadžera Erika Ten Haga pod pritisak, a spekulacije o njegovoj budućnosti su sveprisutne.

U isto vreme, Totenhem je uspeo da prebrodi svoj nedavni pad forme i zabeleži pobedu od 2:1 protiv Evertona. Golovi Ričarlisona i Sona Heung-mina u prvom poluvremenu bili su dovoljni za tri boda, vodeći Totenhem na četvrto mesto na tabeli.

U drugim susretima, Luton i Njukasl odali su počast Tomu Lokjeru, koji se oporavlja od srčanog zastoja, dok je Bornmut doživeo uzbudljivu pobedu od 3:2 protiv Notingem Foresta, gde je Dominik Solanke postigao het-trik, uključujući gol odluke u poslednjim minutima.

Nuno Espirito Santo, novi menadžer Notingem Foresta, nije imao sreće u svojoj prvoj utakmici, dok je Barnli ostvario pobedu od 2:0 protiv Fulama, a Rebeka Velč je postala prva žena koja je sudila ligašku utakmicu u Premijer ligi na meču Fulama i Barnlija. Uzbudljivi trenuci i iznenađujući rezultati obeležili su ovu subotu u engleskom fudbalu.