Katar će biti domaćin utakmica u Azijskoj Ligi šampiona

Katar će biti domaćin utakmica u Azijskoj Ligi šampiona

Katar će u februaru biti domaćin nokaut rundi za zapadnu polovinu žreba azijske Lige šampiona 2022. sa osam timova koji će se boriti da odluče ko će se sastati sa japanskim Urava Red Diamonds u finalu u aprilu i maju.

Urava je prošlog avgusta po četvrti put obezbedila plasman u finale, ali je završetak zapadne polovine kontinentalnog šampionata odložen zbog Katara koji je domaćin Svetskog prvenstva.

Osam timova, predvođenih aktuelnim šampionom Al Hilalom i drugim Saudijcem Al Šababom, završili su utakmice u grupi na centralizovanom mestu u aprilu prošle godine.

Al Šabab se susreće sa uzbekistanskom ekipom Nasafom Karšijem u jednokratnoj utakmici 19. februara u Al Vakrah, dok će Al Hilal igrati sa emiratskim Šababom Al Ahlijem na istom stadionu Al Janoub dan kasnije.

Druge utakmice na stadionu Al Tumama u Dohi tokom ista dva dana igraju katarske rivale Al Duhail i Al Raiian jedan protiv drugog i iranski Foolad protiv trećeg saudijskog kluba, Al-Faisali.

Poslednja četiri zapadnoazijska kluba će se suočiti u eliminacionim mečevima 23. februara, a polufinale tri dana kasnije.

Takmičenje će se vratiti na tradicionalna dva meča za finale, gde će Urava gostovati u Zapadnoj Aziji 29. aprila i biti domaćin drugog meča u Saitami 6. maja.