Napoli savladao Romu sa 2-1

Napoli savladao Romu sa 2-1

Sjajan gol u prvom poluvremenu Viktora Osimhena i kasnog odlučivanja Đovanija Simeonea doneli su Napoliju pobedu na domaćem terenu protiv Rome od 2:1 u nedelju, jer su napravili još jedan korak bliže okončanju svog 33-godišnjeg čekanja na pobedu. Titula u Seriji A, prenosi Rojters.

Napoli je sam na vrhu lige sa 53 boda iz 20 utakmica, 13 ispred drugoplasiranog Intera iz Milana. Roma je na šestom mestu sa 37 bodova.

Kim Min-Jae je bio blizu autogola za Napoli u 12. minuti kada je promašio poziciju golmana Alek Meret i poslao loptu sa desne strane gola.

Osimhen, najbolji strijelac Serije A, doveo je Napoli u vodstvo u 17. minuti kada je prevario centaršut u kaznenom prostoru i volejom poslao loptu u krov mreže,

Ovaj 24-godišnji Nigerijac je ove sezone postigao 14 golova u Seriji A.

Meret je bio primoran da odbrani udarac glavom i zaustavi udarac Brajana Kristantea nakon kornera u 61. minutu. Čuvar Rome Rui Patrisio je tri minuta kasnije odbranio udarac iz kontre Napolija.

Roma je izjednačila u 75. minutu kada se zamena Stefan El Šaravi otkinuo sa svog braniča i nabacio centaršut iz oštrog ugla.

Četiri minuta pre sudijske nadoknade, Simone je dobio loptu na ivici peterca, okrenuo se i ubacio je u gornji desni ugao, izbezumivši navijače na stadionu Dijego Armando Maradona.