Loš niz PSŽ-a se nastavlja remijem Remsa

Loš niz PSŽ-a se nastavlja remijem Remsa

Osrednja serija Pari Sen Žermena u Ligi 1 nastavljena je pošto su pali na poslednji remi 1-1 kod kuće protiv Stad de Remsa.

Nejmar je postigao gol početkom drugog poluvremena pre nego što je Marko Verati dobio crveni karton ubrzo nakon što je ušao kao zamena, a Folarin Balogun je izjednačio šest minuta nadoknade.

PSŽ, kome je ponovo nedostajalo kreativnosti, propustio je priliku da poveća vođstvo u Ligi 1 na pet bodova nakon što su jurili RC Lens, Olimpik iz Marseja i Monako takođe osvojili samo jedan bod u subotu.

Glavni tim, koji je izgubio dve od tri prethodne utakmice, ima 48 bodova iz 20 utakmica sa Lensom na 45 i Marsejom sa 43 u otvorenoj trci za titulu.

Rems je 11. sa 26 bodova nakon što je produžio niz neporaženosti u Ligi 1 na 12 utakmica.

„Nemam reči da opišem ovaj meč. Moramo da promenimo način razmišljanja“, rekao je vezista PSŽ-a Danilo Pereira.

„Moramo biti u stanju da patimo zajedno. Ako to ne možemo, biće nam teško.“

PSŽ je prvi put ove godine počeo sa Kilijanom Mbapeom, Lionelom Mesijem i Nejmarom, ali je odlegao u prvom poluvremenu, koje je završio jednim udarcem, dok je Rems, koji je igrao sa kompaktnom odbranom, zapretio preko Maršala Munecija, Aleksisa Flipsa i Baloguna.

To je navelo trenera Kristofa Galtijea da zameni Vitinju Veratijem na sredini terena, a Italijan je imao trenutni uticaj pošto je PSŽ konačno izvršio određeni pritisak.

U 51. minutu udarac Mesija je skrenuo u stazu Nejmara, koji je driblingom prošao pored Jevana Diufa pre nego što je ubacio loptu kući.

Veratijev doprinos je, međutim, prestao nakon 14 minuta pošto je dobio crveni karton nakon pregleda VAR-a zbog grubog meča protiv Junia Itoa.

Ali PSŽ je nastavio da dominira, Serhio Ramos se približio dvostrukim udarcem glavom, a Ahraf Hakimi je poništio gol zbog ofsajda.

Kako se činilo da će se domaći izvući sa tri boda, Balogun je pretrčao Ramosa pre nego što je driblingom prošao pored Đanluiđija Donarume i spustio loptu u praznu mrežu za zasluženo izjednačenje, njegov 11. ligaški gol u sezoni.

Ranije je Olimpik iz Liona pobedio AC Ajaccio rezultatom 2-0 za svoju prvu pobedu u poslednje četiri prvenstvene utakmice zahvaljujući golovima Johana Lepenanta i Aleksandra Lakazeta.

Narav je rasplamsao posle poslednjeg zvižduka kada je izbila svađa između članova osoblja obe strane.

Lion je deveti sa 28 bodova.