Juventusov niz bez pobeda produžen na četiri meča nakon remija sa Veronom

Juventusov niz bez pobeda produžen na četiri meča nakon remija sa Veronom

Šanse Juventusa da stigne lidera Serije A, Inter iz Milana, izgledaju sve bleđe kako se nedelje u ligi nižu. Njihov niz bez pobeda produžio se na četiri meča u subotu, kada su morali dva puta da se vraćaju sa gola i na kraju remiziraju 2-2 protiv Helas Verone, koja se bori za opstanak.

Juventus, trenutno drugoplasirani tim, zaostaje za Interom čak devet bodova, iako Neroazuri imaju utakmicu manje. Ovaj zaostatak postaje sve teže nadoknadiv, posebno nakon što je Inter u petak deklasirao poslednjeplasiranu Salernitanu sa 4-0.

Nakon što je kratko preuzeo vođstvo od Intera prošlog meseca, Juventus je brzo izgubio tlo pod nogama, remizirajući sa Empolijem, gubeći od Intera, a potom i od Udinezea kod kuće.

U subotnjem meču, Verona je povela rano golom Mihaela Folorunšoa, ali je Juventus izjednačio preko penala Dušana Vlahovića. Ipak, Verona je ponovo povela, ovoga puta preko Tijanija Noslina, da bi Juventus konačan rezultat od 2-2 postavio brzim golom Adrijena Rabioa.

Napoli, branilac titule, nije uspeo da pobedi Đenovu, osvojivši samo bod nakon kasnog pogotka Sirila Ngongea u 90. minutu. Iako su prekinuli niz od dva poraza, Napoli je produžio niz bez pobeda na pet mečeva u svim takmičenjima.

Napadač Napolija, Viktor Osimhen, nije učestvovao u ovom meču, budući da se nedavno vratio sa Afričkog kupa nacija, gde je njegova reprezentacija Nigerija izgubila u finalu od Obale Slonovače. Napoli će se sada okrenuti Ligi šampiona, gde ih očekuje gostovanje Barseloni u sredu.

Situacija u Seriji A postaje sve napetija kako se sezona bliži kraju, a konkurencija za vrh tabele se zaoštrava. Navijači širom sveta s nestrpljenjem očekuju dalji razvoj događaja u italijanskom fudbalu.