Bajern dočekuje Arsenal u drugom četvrtfinalnom meču LŠ

Bajern dočekuje Arsenal u drugom četvrtfinalnom meču LŠ

Fudbaleri Bajerna dočekaće Arsenal u drugom meču četvrtfinala Lige šampiona. Utakmica počinje u 21.00.

U prvom meču u Londonu, Arsenal je bio bolji rival, ali su igrači Bajerna uspeli da kazne sve propuste odbrane domaćih i stignu do povoljnog rezultata pred revanš u Minhenu.

Svoju inicijativu „tobdžije“ su pretočile u vođstvo u ranoj fazi meča preko Bukaja Sake i delovalo je da Bajern očekuje teško veče u glavnom gradu Engleske.

Međutim, jedna brza kontra koju je završio Serž Gnabri i pogodak Harija Kejna sa penala u potpunosti su šokirali domaće.

Bio je to Kejnov 15. pogodak protiv Arsenala, čime je potvrdio status Arsenalove najveće noćne more.

Nastavio je Arsenal da napada i to mu je donelo izjednačenje u završnici meča, a strelac je bio Leandro Trosar. 

Odbrana domaćih pokazala je koliko može da bude ranjiva, a Bajern da je uprkos slabijoj formi itetkako u stanju da kazni svaku grešku protivnika.

Tim Mikela Artete je za vikend izgubio prvo mesto na tabeli Premijer lige porazom od Aston Vile, dok je Bajern uprkos pobedi nad Kelnom izgubio šanse za osvajanje 12. uzastopne titule prvaka Nemačke koja je otišla u Leverkuzen.

Tradicija u međusobnim duelima je pak na strani Bajerna koji je od 2000. godine došao do sedam trijumfa, Arsenal je tri puta savladao večerašnjeg protivnika, a dva duela okončana su nerešenim ishodom.

Poslednji put su Bajern i Arsenal odigrali međusobni meč 2017. godine u okviru osmine finala Lige šampiona. Rezultatski ishod ovog dvomeča bio je 10:2 u korist ekipe iz Minhena.