Alkaraz završio Madrid Open porazom od Rubljova, Sabalenka sigurno do polufinala

Alkaraz završio Madrid Open porazom od Rubljova, Sabalenka sigurno do polufinala

Pokušaj Karlosa Alkaraza da osvoji treću uzastopnu titulu na Madrid Openu završio se porazom u tri seta od Andreja Rubljova u sredu.

Andrej Rubljov, sedmi nosilac turnira, nadigrao je drugog nosioca Alkaraza rezultatom 4-6, 6-3, 6-2 na centralnom terenu Kaha Magike. Ovaj poraz označava kraj Alkarazovog pohoda na titulu, dok Rubljov nastavlja da napreduje u takmičenju.

Alkaraz, koji se oporavljao od povrede desne podlaktice, nije uspeo da održi svoj ritam igre tokom meča, pokazujući znakove umora i grešaka u ključnim trenucima. Ipak, najavio je svoje učešće na nadolazećem turniru u Rimu i nastavak priprema za Otvoreno prvenstvo Francuske.

Rubljov je istakao ključnu ulogu svog servisa i mirnoće tokom meča, što mu je omogućilo da preokrene rezultat u svoju korist. Njegova pobeda donosi mu plasman u polufinale, gde će se sastati sa Tejlorom Fricom.

U međuvremenu, drugačija priča odvijala se u ženskom takmičenju, gde je Arina Sabalenka bez većih problema savladala Miru Andreevu i obezbedila svoje mesto u polufinalu. Sabalenka će se suočiti sa četvrtom nositeljkom Elenom Ribakinom, koja je impresivnom igrom uspela da izbaci Juliju Putincevu iz turnira.

Dok turnir u Madridu ulazi u završnu fazu, teniski svet očekuje nove uzbuđujuće mečeve i iznenađenja dok se najbolji igrači i igračice bore za prestižnu titulu.