Kragujevcu preti uvođenje vanredne situacije

Kragujevcu preti uvođenje vanredne situacije

Ukoliko u Kragujevcu narednih dana bude više od desetoro zaraženih na dnevnom nivou, postoji mogućnost uvođenja vanrednog stanja, rečeno je na sednici Kriznog štaba.

U Kragujevcu je u prvom talasu epidemije bilo 68 zaraženih, a u proteklih 17 dana registrovano je 77 novih slučajeva kovida-19.

Zbog ovakve epidemiloške situacije Krizni štab u Kragujevcu je nakon sednice saopštio da će uputiti preporuku o uvođenju vanredne situacije, ukoliko rezultati testiranja u sredu i četvrtak pokažu da ima više od deset novoobolelih na dnevnom nivou.

Gradonačelnik Kragujevca i komandant Kriznog štaba Radomir NIkolić je izjavio da se razmišlja o zabrani okupljanja u zatvorenom prostoru,organizovanja matura i drugih proslava, kao i skarćenja rada ugostiteljskih objekata, gde bi virus mogao najviše da se širi.

„Svi do sada zaraženi bili su na nekoj od proslava, odakle je virus počeo da se širi. Rezultati su pokazali da su to uglavnom osobe starosti od 25 do 35 godina“, rekao je Nikolić.

On je naveo da su svi zaraženi u Kragujevcu bili u kontaktu na nekoj proslavi i dodao da je sa Policijskom upravom dogovoreno da se „vrati stari režim kontrole kontakata i izolacije”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *