Nove mere Kriznog štaba

Nove mere Kriznog štaba

Korišćenje zaštitnih maski u gradskom i međugradskom prevozu je obavezno, a preporuka je da se one nose i u zatvorenom prostoru, neke su od novih mera koje je doneo Kritni štab, a potvrdila Vlada Republike Srbije. Posete bolnicama do daljnjeg će biti zabranjene.

Povećanje broja noovoobolelih od KOVID- a 19 uslovilo je i uvođenje novih mera koje je doneo Krizni štab. Ponovo se uvodi obavezno nošenje zaštitnih maski u javnom gradskom i prigradskom prevozu, a putnicima koji se ne budu pridržavali ovih mera neće biti omogućeno korišćenje prevoza. Za sada nema odluke o eventualnom kažnjavanju onih koji ne poštuju ovu odluku.

Preporuka Kriznog štaba je da se zaštitne maske nose i u zatvorenom prostoru, pre svega u bankama, poštama, javnim institucijama, prodavnicama i tržnim centrima.

Maske ne moraju biti hirurške, već građani mogu koristiti i pamučne za višestruku upotrebu, navedeno je u saopštenju Vlade.

Vlada će i u narednim danima pratiti epidemiološku situaciju na teritoriji cele Srbije i blagovremeno će o svemu obaveštavati javnost.

Krizni štab je dao preporuku o formiranju dva Kovid 19 centra- KBC Bežanijska kosa u Beogradu i Klinika za plućne bolsti Niš.

Prema rečima epidemiologa dr Branislava Tiodorovića, ne razmišlja se o novom uvođenju vanrednog stanja ili policijskog časa zbog epidemije korona virusom.

Trenutno je najveći problem sa korona virusom u Beogradu, Novom Pazaru i Tutinu, a kao novo žarište pominje se i Kragujevac gde je gradska uprava najavila mogućnost uvođenja vanredne situacije zbog pojave velikog broja novoobolelih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *