Kragujevacčki Institut za javno zdravlje ostao bez testova na Covid-19

Kragujevacčki Institut za javno zdravlje ostao bez testova na Covid-19

Prema izveštaju direktora Instituta za javno zdravlje Kragujevac, od ponoći ova zdravstvena institucija nema više testova za bris na Covid-19, a u poslednja 24 sata u Šumadijskom okrugu je registrovano šest novoobolelih.

U svom redovnom izveštaju za medije direktor kragujevačkog Instituta za javno zdravlje izjavio je da ova zdravstvena institucija od ponoći 23. juna nema više testova za bris na Covid-19, odnosno da su svi uzorci rađeni brisevima iz Batajnice urađeni i da ih više nemaju na lageru.

“ Ostale analize smo po prvi put radili brisevima iz ‘Vatrenog oka’ koji, večeras se pokazalo, ne odgovaraju našoj opremi, tako da te uzorke u sredu moramo da šaljemo u ‘Vatreno oko’ da se očitaju. Pošto Batajnica više nema briseva na lageru, uspostavićemo kontakt sa Torlakom da od njih nabavljamo“, rekao je v. d. direktrora IZJZ docent dr Dragan Vasiljević.

U Kragujevcu je četvoro novoobolelih u poslednja 24 časa, a u Batočini dvoje. Laboratorija „Kraguj“ je registrovala pozitivnim na virus i jednog pacijenta iz Tutina.

Prema novim podacima IZJZ u kragujevačkom Kliničkom centru se od Covid-19 leči 42 pacijenata, od kojih je osmoro na respiratorima. Sa lečenja iz KC su otpušteni po jedna osoba iz Novog Pazara i Ćuprije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *