Gradi se auto-put „Vožd Karađorđe“

Gradi se auto-put „Vožd Karađorđe“

Na sednici Vlade Srbije doneta je odluka da se „Koridorima” dodeli 200 miliona dinara za izradu prostornog plana i generalnog projekta o izradi auto-puta „Vožd Karađorđe”, saznaje Blic.

Ovaj auto-put spojiće Šumadiju sa istočnom Srbijom, a Vlada je nedavno donela zaključak kojim se potvrđuje da je taj infrastrukturni projekat od posebnog značaja za državu.

Kako je najavljeno, obuhvata teritorije opština Sopot, Mladenovac, Lazarevac, Aranđelovac, Topola, Rača, Lapovo, Velika Plana, Svilajnac, Despotovac i Bor.

– Na ovaj način ostvariće se veza Istočne, Zapadne i Centralne Srbije sa Beogradom i Vojvodinom na severu, odnosno centralnom i zapadnom Evropom, kao i sa južnim delovima Srbije, odnosno Makedonijom, Bugarskom i dalje sa Bliskim istokom i Azijom, najavili su nedavno iz „Koridora Srbije”.

Petljom „Županjac” kod Lazarevca biće spojena dva autoputa, „Miloš Veliki” i „Vožd Karađorđe”, što će omogućiti najkraću vezu sa Crnom Gorom, a preko luke Bar i sa južnom Italijom, kao i veze sa pomorskim lukama Jadrana i Sredozemlja.

Autoput „Vožd Karađorđe” biće povezan sa saobraćajnim Koridorom 10 kod Malog Požarevca i Markovca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *