Lončar: Kragujevački KC dobija skener i angio salu

Lončar: Kragujevački KC dobija skener i angio salu

Kragujevački klinički centar dobiće nov skener i angio salu, najavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Naime, Ministarstvo zdravlja izdvojilo je 5 miliona evra za nabavku 11 skenera i pet angio sala.

Skenere će pored Kliničkog centra u Kragujevcu dobiti i KBC „Zvezdara”,Opšta bolnica Valjevo, zdravstveni centri Negotin i Užice, Opšta bolnica u Ćupriji, Zdravstveni centar Vranje, Opšta bolnica Loznica, ATD Beograd, kao i KCS i to jedan za Polikliniku i jedan za Urgentni centar.

– Angio sale će dobiti Klinički centar Kragujevac, KBC „Zvezdara”, Specijalnu bolnicu „Sveti Sava”, Opštu bolnicu Valjevo i KC Srbije, rekao je Lončar nakon sastanka sa direktorima zdravstvenih ustanova koje će u narednom periodu dobiti novu opremu.

Lončar je rekao da su urađene analize i da su skreneri bili stari do 12 do 17 godina, da su se često kvarili i bili van funkcije čekajući servis. Napominje da je Ministarstvo prebacilo novac bolnicama, a da je sa direktorima dogovoreno da sprovedu procedure nabavke u najkraćem mogućem roku, kako bi za mesec i po ili dva oprema bila stavljena u funkciju.

– Dogovorili smo se da se u međuvremenu obezbedi prostor i obuči kadar za rad, rekao je ministar i dodao da će nabavka biti sprovedena tranpasrentno.

Kako kaže, i angio sale u pojedinim ustanovama su morale da se obnove, jer su stare između 10 i 15 godina. Dok se sprovodi nabavka, kako kaže, prostor i kadar moraju biti pripremljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *