Air Canada privremeno zabranjuje transport kućnih ljubimaca

Air Canada privremeno zabranjuje transport kućnih ljubimaca

Er Kanada (AC.TO) saopštila je u sredu da neće dozvoliti životinjama u odeljku za prtljag do 12. septembra zbog „dužih od uobičajenih” kašnjenja na aerodromima, jer se prevoznici i aerodromi bore sa pritužbama zbog izgubljeni prtljag i dugi redovi, preneo je Rojters.

Avio-kompanije u Evropi, Sjedinjenim Državama i Kanadi otkazuju i odlažu letove zbog nedostatka osoblja, jer se avijacija bori sa jačim porastom saobraćaja od očekivanog nakon pada izazvanog pandemijom.

Putnici na aerodromima od Toronta do Frankfurta na društvenim mrežama dele fotografije nagomilanog prtljaga u blizini pojaseva za prtljag.

„Zbog dužih od uobičajenih kašnjenja na aerodromu, kao i zbog bezbednosti i udobnosti kućnih ljubimaca, nećemo prihvatati nove zahteve za kućne ljubimce koji putuju u prtljažniku do 12. septembra 2022. godine“, navodi se u saopštenju Er Kanade. Trenutne rezervacije kućnih ljubimaca biće poštovane, kaže se.

Ranije ovog meseca, kanadska televizijska mreža CTV Nevs izvestila je da je pas kojim je upravljao drugi prevoznik ostavljen na međunarodnom aerodromu u Torontu Pirson sa prtljagom oko 21 sat.

Manji rival Er Kanade, VestJet Airlines, rekao je da će nastaviti da prihvata životinje.

Najveća kanadska avio-kompanija nedavno je saopštila da će smanjiti letove za 15 odsto u julu i avgustu, a promene na uglavnom domaćim linijama stupaju na snagu u sredu.

Portparolka Pirsona, najprometnijeg kanadskog aerodroma, rekla je da „još uvek procenjuje uticaj ovih smanjenja“.

Prema podacima kompanije FlightAvare, oko 70% letova Er Kanade u SAD je odloženo tokom dugog vikenda, što je najveći procenat od bilo kog prevoznika. Air Canada je najveći strani prevoznik u Sjedinjenim Državama.

U pismu klijentima od 29. juna, izvršni direktor Er Kanade Majkl Ruso izvinio se zbog otkazivanja letova i nedostataka u službi za korisnike.

Ranije u sredu, visoki izvršni direktor Junajted erlajnsa (UAL.O) rekao je da se očekuje da će američki vazdušni sistem „ostati izazov ovog leta i dalje“.