Ukrajina: Ruska propaganda koristi evropskog poslanika

Ukrajina: Ruska propaganda koristi evropskog poslanika

Ruska propaganda koristi evropskog poslanika Tjerija Marijanija da širi narativ o beskorisnosti izdvajanja sredstava za izgradnju Ukrajine, saopštio je Centar za suzbijanje dezinformacija pri Savetu za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, prenosi Ukrinform.

Mediji u Kremlju, pozivajući se na izjavu poslanika Evropskog parlamenta Tjerija Marijanija, tvrde da Evropska komisija, pre nego što dodeli bilo kakva sredstva za Ukrajinu, mora da obezbedi da Ukrajina bude u stanju da otplati zajmove koji će biti usmereni na posleratnu naciju u sukobu. rekonstrukcija.

Prema Marijaniju, Ukrajini se može finansijski pomoći samo ako su ekonomski izgledi pozitivni.

„Ovo nije prva apsurdna izjava T. Marijanija“, napominje CKD.

Tako je evropski poslanik 27. juna izjavio da je sukob između Rusije i Ukrajine mogao biti izbegnut da je Ukrajina ispunila sporazume iz Minska. Krim takođe smatra legitimnim delom Rusije.

Kako je CKD naglasio: „Koristeći lojalne strane političare, Rusija pokušava da stvori utisak da je finansijska pomoć Ukrajini gubljenje vremena. Međutim, Kremlj odlučuje da se ne bavi sopstvenim zamrznutim zlatnim i deviznim rezervama, koje bi mogle biti zaplenjena kao deo reparacije u korist Ukrajine“.

Kako prenosi Ukrinform, ruska propaganda aktivno širi lažne priče u kojima se tvrdi da SAD i Poljska navodno imaju određene teritorijalne pretenzije prema Ukrajini.