Brisel: Otvorena izložba fotografija o ruskim ratnim zločinima

Brisel: Otvorena izložba fotografija o ruskim ratnim zločinima

U sedištu NATO-a u Briselu u sredu je otvorena izložba fotografija Ruske kuće ratnih zločina o ratnim zločinima ruske vojske u Ukrajini, objavila je pres-služba Alijanse.

Izložba Ruske kuće ratnih zločina sastoji se od fotografija i video zapisa koji dokumentuju ruske zločine u Ukrajini. Prethodno je prikazan na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu u maju.

Baiba Braje, pomoćnik generalnog sekretara NATO-a za javnu diplomatiju, napomenuo je da će Alijansa i njeni partneri raditi na tome da Rusiju privedu pravdi.

„Izražavamo punu solidarnost sa Ukrajinom i odlučni smo da učinimo sve da vas podržimo. Vaša hrabrost je inspirativna“, rekao je Braže na ukrajinskom.

Otvaranju izložbe prisustvovali su ambasador Ukrajine pri NATO-u Natalija Halibarenko i gradonačelnik Melitopolja Ivan Fedorov, koji su lično govorili o otmici ruskih trupa.

Prisutnima su se putem video linka obratili šef kabineta predsednika Ukrajine Andrij Jermak i ambasador za posebne zadatke Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine Anton Korinevič.

Izložba Ruska kuća ratnih zločina trajaće do zaključno 15. jula.

NATO je podsetio da se ove nedelje navršava 25 godina od Povelje o posebnom partnerstvu, na osnovu koje je stvorena Komisija Ukrajina-NATO, čime su stvoreni uslovi za saradnju strana.