Završene konsultacije u Narodnoj skupštini, nisu došli SPN i koalicija NADA

Završene konsultacije u Narodnoj skupštini, nisu došli SPN i koalicija NADA

U Skupštini Srbije završene su konsultacije o zamenicima predsednika radnih tela, na kojima se ponovo nisu pojavili predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ i koalicije „NADA“.

Prema nezvaničnim saznanjima Tanjuga, postignut je dogovor o zamenicima predsednika skupštinskih odbora.

Konsultacijama je predsedavala predsednik parlamenta Ana Brnabić, a prisustvovali su predstavnici vladajuće koalicije iz Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Stranka pravde i pomirenja, PUPS, JS, kao i predstavnici opozicionih poslaničkih grupa „Mi – glas iz naroda“, „Mi – glas iz naroda dr Branimir Nestorović“.

Predsednik Narodne skupštine Ana Brnabić juče je pozvala sve poslaničke grupe da dođu u parlament na sastanak i još jednom poručila da pruža ruku dijalogu, prenosi Tanjug.

Prvu sednicu odbora, prema Poslovniku, saziva predsednik Narodne skupštine, a do izbora predsednika odbora, prvoj sednici predsedava najstariji prisutan član odbora. Odbor na prvoj sednici bira, iz reda svojih članova, predsednika i zamenika predsednika odbora.

Zadatak odbora je da razmatraju predloge zakona i drugih akata podnetih Narodnoj skupštini, sagledavaju stanje vođenja politike od strane Vlade, prate izvršavanje zakona i drugih opštih akata od strane Vlade i drugih državnih organa i tela, kao i da razmatraju druga pitanja iz nadležnosti Narodne skupštine.

Predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ i koalicije „NADA“ se nisu pojavili ni na prethodnim konsultacijama vezano za izbor potpredsednika Narodne skupštine, podseća Tanjug.