Premijerka sa sindikatom: Zaposlenima u opštinama po 10.000 dinara „ako imaju sredstava u budžetima“

Premijerka sa sindikatom: Zaposlenima u opštinama po 10.000 dinara „ako imaju sredstava u budžetima“

Vlada Republike Srbije uputiće preporuku svim jedinicama lokalne samouprave za isplatu jednokratne pomoći zaposlenima u iznosu od po deset hiljada dinara, ukoliko za to imaju sredstava u budžetima, saopšteno je iz kabineta premijerke Ane Brnabić posle sastanka sa predstavnicima Sindikata uprave Srbije.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima Sindikata uprave Srbije.

Ovaj sastanak je nastavak razgovora premijerke i sindikata koji je dogovoren početkom ove sedmice kako bi zajedničkim snagama predložili konkretne mere za dodatno poboljšavanje uslova rada svih zaposlenih u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi.

Vlada Republike Srbije, kako se navodi u saopštenju, uputiće preporuku svim jedinicama lokalne samouprave za isplatu jednokratne pomoći zaposlenima u iznosu od po deset hiljada dinara, ukoliko za to imaju sredstava u budžetima.

Premijerka Brnabić je istakla da je Vlada saglasna sa predlogom sindikata da zaposleni sa srednjom i nižom stručnom spremom u lokalnoj samoupravi od 1. januara 2024. godine osnovicu uvećaju za 401,88 dinara neto, umesto za 384,41 dinara neto.

Predstavnici sindikata odmah će, ističe se – započeti razgovore sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave u vezi sa uvećanjem dnevnica za službena putovanja zaposlenih.

U saopštenju se navodi da će sindikat i Ministarstvo izraditi zajednički predlog o visini tih dnevnica, kako za službena putovanja u okviru Srbije, tako i za službena putovanja u inostranstvo.

Sastanku je, kako je saopšteno, prisustvovao i ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, koji je nakon ovog sastanka odmah nastavio razgovor sa sindikatom u vezi sa koeficijentima, na osnovu kojih će se obračunavati plate svim zaposlenima u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi.