Turska: Ukrajna i Rusija u utorak razgovaraju u Istambulu

Turska: Ukrajna i Rusija u utorak razgovaraju u Istambulu

Naredna runda pregovora između Rusije i Ukrajine biće održana u utorak u turskom gradu Istanbulu, saopštilo je tursko predsedništvo.

U saopštenju Direkcije za komunikacije pri Predsedništvu Turske navodi se tokom telefonskog razgovora u nedelju da su se turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i njegov ruski kolega Vladimir Putin „saglasili da će sledeći sastanak ruske i ukrajinske delegacije biti održan u Istanbulu“.

Portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin rekao je u nedelju međunarodnoj voditeljki Si-En-Ena Beki Anderson da će se razgovori održati u utorak.

Međutim, ukrajinski pregovarač Dejvid Arakamija ranije je rekao da će se sastanak održati u ponedeljak. Prethodni pregovori su dali malo rezultata.

Erdogan i Putin razgovarali su o „najnovijoj situaciji u ratu Rusije i Ukrajine“ i pregovaračkim naporima između Rusije i Ukrajine, navodi se u tekstu poziva u turskom predsedništvu.

„Tokom sastanka, predsednik Erdogan je podvukao neophodnost što skorijeg uspostavljanja primirja i mira između Rusije i Ukrajine i poboljšanja humanitarne situacije u regionu i naveo da će Turska nastaviti da doprinosi na svaki mogući način tokom ovog procesa. nastavak izjave.