Igor Mirović više neće biti pokrajinski premijer

Igor Mirović više neće biti pokrajinski premijer

Igor Mirović neće dobiti novi mandat za sastav Vlade Vojvodine, potvrđeno je za 021.rs u kabinetu predsednika Pokrajinske vlade. Početkom godine Nova.rs je objavila da će Mirović gotovo izvesno napustiti ovu poziciju, što je sada i potvrđeno.

Da više neće biti pokrajinski premijer, odnosno da će u budućnosti obavljati neke druge poslove, Mirović je otkrio u utorak uveče, prilikom otvaranja novog objekta Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu, piše 021.

On je rekao da je na istom mestu pre 34 godine stupio na novosadsku političku scenu, postavši član Narodne radikalne stranke.

„Posle 34 godine, gotovo na istom mestu, ovo je moje poslednje veče posvećeno javnom delovanju u Novom Sadu i Vojvodini, jer ću od narednih nekoliko meseci ili nedelja, raditi neke druge poslove. Više se Novom Sadu i Vojvodini, u političkom smislu, neću vraćati“, rekao je vidno emotivni Mirović.

Mirović je dodao da je to za njega emotivni dan, da se okupljenima poslednji put obraća, te je svima poželeo sreću.

„Setite se i mene, možda ću uspeti nekad u budućnosti da predstavim neku svoju knjigu“, dodao je Mirović.

Podsetimo, pre više od tri meseca Nova.rs je objavila da će Mirović napustiti ovu poziciju, a da se kao njegova naslednica na ovoj poziciji pominje Dušanka Golubović, bivša gradonačelnica Sombora.