Kragujevca: Žitelji naselja Aerodrom negoduju zbog odluke o naplati parkiranja

Kragujevca: Žitelji naselja Aerodrom negoduju zbog odluke o naplati parkiranja

U kragujevačkom naselju Aerodrom od 1. decembra počinje naplata parkiranja. Ovo je odluka Gradskog veća koja je doneta na predlog Javno komunalnog preduzeća “ Šumadija” kako bi se smanjila frekvencija saobraćaja I rešio problem sa nedovoljno slobodnih mesta u ovom naselju. Tako kažu nadležni. Građani ovog naselja imaju podeljeno mišljenje o ovoj temi, ali većina izražava revolt, dok je pokret “ Složno za Kragujevac” pokrenuo peticiju protiv ove odluke I uveliko prikuplja potpise nezadovoljnih građana.

Odluka nadležnih da od 1. decembra počne naplata parkiranja u kragujevačkom naselju Aerodrom podelila je žitelje ovog dela grada. Jedni smatraju da je potpuno opravdana I da zbog onih koji dolaze iz drugih delova grada nemaju gde da parkiraju automobile, dok drugi smatraju da će to pretstavljati novi namet na kućni budžet I neće rešiti ništa.

Zbog ovakve odluke Gradskog veća, pokret Složno za Kragujevac je uputio otvoreno pismo gradonačelniku, jer smatraju da je po sredi samo novi udar na džepove građana kojim bi se nadomestio nedostatak novca u gradskom budžetu. Njihovi aktivisti su pokrenuli peticiju protiv ove odluke I uveliko prikupljaju potpise građana ovog dela grada.

Iz Javno komunalnog preduzeća “ Šumadija” ističu da je odluka oko naplate parkiranja doneta isključivo u interesu garađana koji žive u naselju Aerodrom, a koji trenutno imaju veliki problem po pitanju slobodnih mesta posebno ispred tržnice gde je sedam dana u nedelji veoma frekventno.

U naselju Aerodrom parkiranje će biti podeljeno na crvenu I prvu zonu. U crvenoj zoni parkiranje je ograničeno na dva sata-prvi sat koštaće 55, a drugi 78 dinara, dok će u prvoj zoni parkiranje koštati 35 dinara po započetom satu a građani će za parking mesta u ovoj zoni moći da kupe I dnevnu kartu u iznosu od 110 dinara.