Despotovac: Reka Resava žuta od otpadnih voda iz kamenoloma

Despotovac: Reka Resava žuta od otpadnih voda iz kamenoloma

Zbog otpadnih voda iz kamenoloma “ Kovilovača” u Despotovcu reka Resava je prethodnih dana bila žute boje. Građani ovog mesta kažu da su se više puta tokom prethodnih nekoliko meseci obraćali nadležnima ukazujući na ovaj, za njih, veliki problem, jer su uplašeni za svoje zdravlje.

Građani Despotovca koji žive u naselju nadomak kamenoloma svakodnevno muku muče sa bukom I prašinom, a od detonacija na kopovima neretko im pucaju I zidovi kuća. O tome koliko je ugroženo zdravlje pre svega dece , kažu, izlišno je I govoriti

Predsednik opštine Despotovac je u pisanoj izjavi za naš portal između ostalog rekao da nadležni u potpunosti razumeju I dele zabrinutost građana cele opštine, te da je nadležno odeljenje za inspekcijeske poslove opštinske uprave Despotovac još u oktobru mesecu izvršilo inspekcijski nadzor nad privrednim subjektom “ Kovilovača” o čemu je obavešteno I nadležno Ministarstvo. Tom prilikom je utvrđeno kršenje odredbi Zakona I odluka ovog privrednog subjekta I za iste su uručeni prekršajni nalozi.

Još se dodaje da je postupajući po novim predstavkama inspekcija danas pokrenula novi postupak inspekcijskog nadzora o čemu će biti sačinjen zapisnik I dostavljen nadležnoj Republičkoj vodnoj inspekciji.