Veliki ruski ekonomski forum završava sa milijardskim poslovima

Veliki ruski ekonomski forum završava sa milijardskim poslovima

Na sedmom godišnjem Istočnom ekonomskom forumu (EEF) u Vladivostoku ove nedelje potpisani su sporazumi u vrednosti od 54 milijarde dolara (3,27 triliona rubalja), javio je u četvrtak TASS, pozivajući se na pres-službu zamenika premijera Rusije Jurija Trutnjeva, izveštava RT.

„Ekonomija makroregiona (Daleki istok) je dobila oko 2,7 biliona rubalja (44,2 milijarde dolara) investicija. Otvoreno je više od 100.000 radnih mesta, a sada je na forumu potpisano više od 290 sporazuma na ukupno 3,27 triliona rubalja (54 milijarde dolara), što je takođe rekord“, saopštila je pres služba.

S obzirom na izazove koje predstavljaju sankcije Zapada protiv Rusije, značaj regiona Dalekog istoka ubrzano raste, dodaje se u izveštaju.

Ove godine, u okviru foruma, pokrenuta su tri nova proizvodna pogona na Dalekom istoku: teretno-putnički auto-šinski trajekt u Komsomolsku na Amuru, fabrika za preradu ribe Komandor na Kamčatki i Zabajkalsko-mandžurijsko žito. železnički terminal u Zabajkalskom regionu.

EEF, koji je održan od 5. do 8. septembra u ruskoj prestonici Dalekog istoka, privukao je predstavnike privrede i vladine zvaničnike iz više od 60 zemalja.