Zorana Mihajlović: Svi treba da se potrudimo da smanjimo potrošnju energije

Zorana Mihajlović: Svi treba da se potrudimo da smanjimo potrošnju energije

Mihajlovićeva je izjavila danas da je cilj preporuka za štednju energije da se smanjenjem potrošnje umanji iznos koji država izdvaja za uvoz električne energije.

Ona je rekla da su procene da preporuke mogu da donesu uštede od 15 odsto i da to nisu nikakve obavezujuće mere.

Kako je rekla, preporuke nisu obavezne, a svakako se ne odnose na predškolske ustanove, vrtiće, škole, bolnice, domove za stara lica i sve ostale ustanove u okviru obrazovne i naučnoistraživačke delatnosti, kao i ustanove zdravstvene i socijalne zaštite.

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da će do kraja mandata raditi svoj posao maksimalno posvećeno i da će se boriti za ono što misli da je ispravno, bez obzira na to što je vlada u tehničkom mandatu.

„Dugo traje tehnička vlada i sada može svako od nas da bira kako će se ponašati. Ja nisam za to da se povučem, već da radim do kraja svoj posao. Imate ministre koje uopšte ne vidite i zaboravili ste da su u vladi. Imate i ljude poput mene, zato ću se truditi da sve vreme dok radim ovaj posao govorim i o problemima i o rešenjima. Mislim da svako treba da da svoj maksimum, a kako će izgledati naredna vlada zavisi od dogovora“, rekla je Mihajlovićeva za Prvu, saopštilo je ministarstvo.