Ukrajina dobija 600.000 doza poliomijelitis vakcine

Ukrajina dobija 600.000 doza poliomijelitis vakcine

Ministarstvo zdravlja je od inostranih partnera dobilo 600.000 doza vakcine protiv poliomijelitisa, kao i 70.000 doza vakcine protiv tetanusa i difterije.

Kako je saopštilo Ministarstvo zdravlja, medicinsku humanitarnu pomoć pružili su Agencija za strateške rezerve poljske vlade, kompanije Bajer i Merk, kao i Dečji fond Ujedinjenih nacija (UNICEF). Napominje se da ove institucije redovno pružaju podršku Ukrajini u vidu lekova i opreme.

Humanitarna pomoć dobijena od stranih partnera obuhvata 600.000 doza poliomijelitis vakcine, 70.000 doza vakcine protiv tetanusa i difterije, 10 telemedicinskih sistema (In Touch Health). Ministarstvo zdravlja dobilo je i 30 frižidera, 146 paleta vitamina i paletu antivirusnih sredstava za sistemsku upotrebu.

Marija Karčevič, zamenica ministra zdravlja za digitalni razvoj, rekla je da pomoć ukrajinskih saveznika i partnera prvenstveno zadovoljava hitne potrebe zdravstvenih ustanova u zoni fronta. To jest, efikasno je i ciljano. Karčevič je zahvalio međunarodnim partnerima na humanitarnoj pomoći.