Dvoje poginulih u padu aviona u severnoj Kaliforniji

Dvoje poginulih u padu aviona u severnoj Kaliforniji

Dvomotorni avion srušio se u nedelju u voćnjaku u okrugu Sakramento, pri čemu su dva muškarca u njemu poginula, saopštile su vlasti, prenosi Asošijejted pres.

Beechcraft Baron 58 pao je nešto pre 9 sati ujutru u nedelju u močvarnoj oblasti u voćnjaku badema u blizini Galta, južno od Sakramenta, saopštile su vlasti.

Vatrogasci su morali da gaze i plivaju da bi stigli do aviona, saopštile su vlasti.

Dva muškarca su proglašena mrtvima na licu mesta. Okružni mrtvozornik ih je identifikovao kao Keneta Milera (56) iz El Dorado Hilsa i 68-godišnjeg Ričarda Kontea iz Orindžvela.

Avion se srušio manje od 20 minuta nakon poletanja sa opštinskog aerodroma Trejsi i prethodno se zaustavio u San Andreasu i Modestu pre poslednjeg leta, izvestio je Sakramento Bi, pozivajući se na uslugu za praćenje letova FlightAvare.

Avion sa šest sedišta bio je u vlasništvu advokatske firme iz Sakramenta koja ga je koristila da prevozi advokate i klijente u okolinu, prema evidenciji Federalne uprave za vazduhoplovstvo koju citira Bee.

Konte je bio ispitivač pilota i upravljao avionom za kompaniju, a Miler je imao dozvolu da leti, navodi list, pozivajući se na onlajn zapise.

FAA i Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja će istražiti nesreću.