Jug: Oružane snage eliminisale 140 ruskih vojnika

Jug: Oružane snage eliminisale 140 ruskih vojnika

Avijacija Oružanih snaga Ukrajine izvela je 3. septembra 24 udara na uporišta, područja koncentracije ljudstva i tehnike, komandna mesta i transportne pravce ruskih trupa na jugu Ukrajine. Prema podacima Operativne komande Jug, ukrajinske snage su eliminisale 138 ruskih vojnika i njihovu opremu.

Ukrajinski branioci su uništili skladište municije u Baštankom okrugu Mikolajevske oblasti i udarili na trajektni prelaz kod Berislava u Hersonskoj oblasti.

U južnim oblastima ruske snage su izgubile 9 tenkova; haubica Msta-B; Uragan MLRS, lanser S-300; top haubica kalibra 152; 18 jedinica oklopnih vozila.

„U popodnevnim satima, neprijatelj je dva puta napao Mikolajivsku oblast vazdušnim projektilima. Raketa Kh-59, ispaljena iz Su-35 u centralnom okrugu Nikolajeva, pogodila je privatno dvorište, uništivši kuću i pomoćne zgrade. Vlasnik kuće je bio povređen.Drugi projektil tipa Kh-31, lansiran sa Su-35, pogodio je privatnu kuću u naselju Bereznehuvate.Usled razaranja kuće jedno dete je poginulo, još dvoje dece i jedan odrasli član porodice povređeno“, navodi se u izveštaju.