US Opena: Nadal pobedio Fonjinija

US Opena: Nadal pobedio Fonjinija

Rafa Nadal je savladao užasan početak i krvavi nos da bi pobedio Fabija Fonjinija 2-6 6-4 6-2 6-1 i stigao do trećeg kola Ju-Es opena u četvrtak.

Italijanski veteran je poleteo kako bi napravio set i poveo od 4-2 dok se Nadal mučio da pronađe ritam, povećavajući mogućnost poremećaja poput one koju je Fonjini za pamćenje izveo protiv Španca na stadionu Artur Eš pre sedam godina.

Nadal je smirio brod i izgledalo je da putuje do cilja kada ga je, dok je vodio sa 3-0 u četvrtom setu, reket udario u nos kada je udario u teren i naglo se odbio.

To je dovelo do medicinskog tajm auta gde je 22-struki grend slem šampion ležao na leđima zatvorenih očiju dok je stavljen ružičasti zavoj da bi se zaustavilo krvarenje.

Nadal se pregrupisao i uz podršku partizanske publike zapečatio pobedu na Fonjinijevoj 60. neiznuđenoj grešci i okončao ružnu aferu u kojoj su igrači kombinovali 15 brejkova servisa i 11 duplih grešaka.

„Više od sat i po nisam se takmičio, to je bio jedan od mojih najgorih početaka ikada“, rekao je Nadal u intervjuu na terenu.

„Kada se ovo desi, nadamo se ne prečesto, morate da ostanete pozitivni i strpljivi. Meč je dug.“

Sledeći za Nadala je Rišar Gaske, koji je ranije tokom dana savladao Srbina Miomira Kecmanovića 6-2 6-4 4-6 6-4.

Nadal ima doživotnih 18-0 protiv Francuza.