Zoom ublažava godišnji profit

Zoom ublažava godišnji profit

Zoom Video Communications Inc je u ponedeljak smanjio svoju godišnju prognozu profita i prihoda, pošto platforma za video konferencije ulaže u svoje proizvode kako bi održala potražnju dok se bori sa sve većom konkurencijom, prenosi Rojters,

Analitičari su izrazili zabrinutost u vezi sa izgledima Zoom-a kako se pandemija povlači, a konkurenti kao što su Microsoftovi timovi, Cisco-ov WebEx-ov i Google-ov Meet bore se za udeo na tržištu video-konferencija.

Štaviše, Zoom ima težak zadatak da uključi velike klijente, koji doprinose više od 100.000 dolara prihoda, kako bi održao svoj rast na nivou pandemije u vreme kada se kompanije bore sa decenijama visokom inflacijom.

Zoom sada očekuje godišnji prilagođeni profit po akciji između 3,66 i 3,69 dolara, u poređenju sa 3,70 do 3,77 dolara predviđenim ranije.

Predviđao je prihod između 4,39 milijardi i 4,40 milijardi dolara, u poređenju sa ranijim predviđanjima od 4,53 do 4,55 milijardi dolara.

Zoom, koji je zabeležio porast potražnje za svojim alatima tokom vrhunca pandemije, takođe je prijavio najsporiji rast prihoda od 8% na 1,1 milijardu dolara u drugom kvartalu koji je završen 31. jula.