Aleksić: Bićemo nedvosmislena opozicija, želimo da srušimo vlast što pre

Aleksić: Bićemo nedvosmislena opozicija, želimo da srušimo vlast što pre

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić je izjavio za N1 nakon konstituisanja Skuštine Srbije da će ta stranka biti nedvosmislena opozicija.

„Narodna stranka će imati svoj poslanički klub, prvi put od osnivanja stranke biće 12 poslanika u tom klubu. Bićemo nedvosmislena opozicija i zajedno sa ostalim partnerima iz opozicije učiniti sve da na pravi i najbolji način zastupamo interese Srbije i njenih građana“, rekao je Aleksić.

On je pojasnio da će saveznici Narodne stranke biti svi oni koji neće ni na koji način pomagati režimu Aleksandra Vučića.

„Mi smo već napravili dogovor o koordinaciji sa Demokratskom strankom, Ne davimo Beograd, grupacijom Zajedno i dogovorili smo se da 35 poslanika iz tih grupacija kandiduje Zorana Lutovca kao potpredsednika Narodne skupštine. Što se tiče Stranke slobode i pravde oni su mimo nas dogovarali da dobiju mesto potpredsednika“, izjavio je Aleksić.

Cela grupacija nije spremna, kaže Aleksić, da na bilo koji način podržava ono što vlast bude radila.

„Na taj način bi dali legitimitet za sve ono što su radili u proteklih deset godina, i građanima Srbije i našoj zemlji – razaranju institucija, gaženju Ustava i zakona, gaženju ljudskih sloboda i slobode medija, šikaniranju ljudi… Ne možemo zbog tih žrtava koje je režim napravio u prethodnih deset godina da na bilo koji način njima pomognemo. Mi želimo da ovu vlast srušimo što je pre moguće kako bi se Srbija oslobodila diktature“, poručio je on.

Govoreći o Vladimiru Orliću kao mogućem predsedniku Skupštine Srbije, Aleksić je ocenio da će on „biti kontinuitet onoga što se dešavalo prethodnih godina“.

„Zapravo ne očekujem da ovde imamo ozbiljnu raspravu, ali bih voleo da grešim, da me razuveri gospodin Orlić i poslanici vlasti da možemo na jedan dostojanstven način da raspravljamo, bez ličnih uvreda, bez ličnih napada, bez rijaliti događaja i da uvažavamo što sedimo u najvišem zakonodavnom domu“, rekao je Aleksić i naglasio da će poslanici Narodne stranke učiniti sve da budu maksimalno odgovorni i ozbiljni u poslaničkom radu.