Mančester Siti odbio ponudu Nejmara

Mančester Siti odbio ponudu Nejmara

Poslednji napad Mančester sitija na krunu Premijer lige neće predvoditi Nejmar, nakon što je šampion Engleske navodno odbio predlog Pari Sen Žermena da potpiše brazilsku zvezdu.

Prema izveštaju, Nejmar (30) je zvanično nuđen velikanima Premijer lige bogatim gotovinom, ali je taj predlog odlučno odbio ekipa Pepa Gvardiole, koja je očigledno zadovoljna Erlingom Halandom koji vodi njihovu liniju sledeće sezone nakon što je pobedio mnoštvo vrhunskim evropskim klubovima na potpis neverovatno talentovane norveške zvezde.

Engleski tabloid San je dodao da se PSŽ nadao da će ubediti Mančester Siti da se rastane od portugalskog plejmejkera ​​Bernarda Silve kao deo dogovora, ali, prema Le Parisien-u, naišli su na odbijanje od strane Mančestera.

Uprkos aktiviranju klauzule u Nejmarovom ugovoru koja ga vezuje za klub do 2027. godine, smatra se da je PSŽ otvoren za povlačenje ugovora sa najskupljim fudbalerom na svetu.

Podrazumeva se da je Nejmarova godišnja plata u regionu od 40,8 miliona funti godišnje (oko 36,5 miliona dolara).

Potezi za oslobađanje Nejmara usledili su pet nedelja nakon imenovanja Portugalca Luisa Kamposa za novog fudbalskog savetnika Pari Sen Žermena, sa njegovom ulogom da se „fokusira na učinak, regrutovanje i organizacionu stranu“.

Prvi izveštaji sugerišu da Kampos favorizuje konzervativniju strategiju transfera nego što je bila očigledna u francuskoj prestonici poslednjih sezona – posebno nakon što milioni koje je klub potrošio u prethodnim kampanjama tek treba da isporuče evropsko srebro za kojim su žudeli klupski zvaničnici.

Takođe se spekulisalo da je i Čelsiju i Mančester junajtedu ponuđena prilika da dodaju Nejmara u svoje redove, pri čemu su obe ponude odbile velikani Premijer lige.

Do sada je ovog leta PSŽ potpisao ugovor sa portugalskim dvojcem Nunom Mendešom i Vitinjom iz Sportinga iz Lisabona i Porta, kao i sa visoko ocenjenim mladićem Hugom Ekitikeom iz Remsa na ugovor o kupovini pozajmice.

Međutim, ovi potpisi nisu baš ‘Galaktiko’ standard na koji su se navijači PSŽ-a navikli u poslednjih nekoliko godina nakon što su mega-bogati vlasnici kluba pokazali malo oklevanja da otvore čekovnu knjižicu – a Nejmar je možda najbolji primer te produžene potrošnje. spree.

Novi menadžer Kristof Galtijer, međutim, kaže da je uzbuđen što će raditi sa igračem kao što je Nejmar.

„On je jedan od najboljih na svetu“, rekao je Francuz, koji je zamenio Maurisija Poketina na vrućoj fotelji PSŽ-a.

„Koji trener ne bi želeo da ga ima? Imam vrlo jasnu ideju šta mogu da očekujem od njega.

„Naravno da želim da ostane.“

Ali pravo je pitanje, da li se klupske računovođe koji balansiraju knjige na Parku prinčeva osećaju na isti način?