Piloti vazduhoplovnih snaga pogodili rusko skladište municije

Piloti vazduhoplovnih snaga pogodili rusko skladište municije

1. jula u južnim delovima Ukrajine ratni avioni Ratnog vazduhoplovstva su gađali uporišta ruske vojske i skladišta municije, prenosi Ukrinform pozivajući se na Operativnu komandu Jug.

„Delujući u parovima, naši piloti su gađali skladišta municije, uporište i klaster neprijateljskih trupa i tehnike u rejonu Snihurivka, Blahodatne, Olhani i Davidov Brid. Rezultati se još proveravaju, ali je već Jasno je da je neprijateljska vojska u oblasti Hersona smanjena za 27 projektila, lanser SAM Tor, samohodnu haubicu Msta-S, tri oklopna vozila i kamiona i tri poljska skladišta municije“, navodi se u izveštaju.

Takođe se navodi da je uveče ruska avijacija ponovo pokušala da napadne Odesu. Raketa Kh-31, lansirana iz aviona iznad mora, uništena je od strane protivvazdušne raketne jedinice.

U toku je i vojna operacija čišćenja Zmijskog ostrva od ruskih snaga.

„Tokom dana, prema našim izviđanjima, locirani su sistem Grad MLR, još jedan protivvazdušni raketno-topovski kompleks Pancir-S1, tri jedinice oklopnih vozila i kamiona, cisterna i skladište druge opreme. Nisu pronađeni znaci prisustva neprijatelja”, saopštila je vojska.

Komanda je takođe podsetila da su dva ruska nosača raketa, sa više desetina krstarećih raketa na brodu, i dalje prisutna u severozapadnom delu Crnog mora, što predstavlja pretnju od udara širom Ukrajine.

„Pridružila su im se tri velika desantna broda. Ne osećaju se zaštićeno, drže bezbednu udaljenost od ukrajinske obale“, dodala je vojska.