ISV: Ruski snage se bore u Lisičansku

ISV: Ruski snage se bore u Lisičansku

Ruske snage se bore u Lisičansku i navodno su stigle do rudnika i fabrike želatina na periferiji grada, saopštio je Institut za proučavanje rata (ISV) u svom najnovijem izveštaju, prenosi Ukrinform.

Ruske snage su 25. juna izvele nenormalno veliku seriju raketnih udara na ukrajinska pozadinska područja ispalivši preko 50 raketa kopnenog, vazdušnog i morskog baziranja na Ukrajinu. Istovremeno, ruske snage „konsoliduju“ i „utvrđuju“ položaje u Sevjerodonjecku, Sirotinu, Voronovu i Borivskom nakon završetka ukrajinskog povlačenja iz Sjevjedonjecka 24. juna.

Brigada za brzo reagovanje Nacionalne garde Ukrajine saopštila je da su ukrajinski položaji u Lisičansku strateški vredniji od prethodno držanih položaja u Sjejerodonjecku.

Komanda ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva napomenula je da su ruske snage koristile rakete morskog baziranja Kalibr protiv ciljeva u zapadnoj Ukrajini, Kh-22 i kopnene rakete Iskander i Točka-U protiv ciljeva u severnoj Ukrajini, a rakete Oniks i komplekse Bastion protiv ciljeva u južnoj Ukrajini. Ukrajina.