Dva civila ubijena u granatiranju Nikolajeva

Dva civila ubijena u granatiranju Nikolajeva

U ruskom granatiranju Nikolajeva danas su oštećene stambene kuće, a ubijena su dva civila, izjavio je gradonačelnik Nikolajeva Oleksandar Sjenkevič u Telegramu, prenosi Ukrinform.

„Ruski okupatori su ponovo granatirali stambena naselja u dva okruga Mikolajeva. Oštećena su dva stambena bloka, četiri samostojeće kuće i kućni objekti. Jedna osoba je poginula na licu mesta, a jedna je preminula u bolnici. Još dva civila su povređena“, napisao je Sjenkevič.

Prema njegovim rečima, oštećen je gasovod, a 80 domaćinstava ostalo je bez usluga snabdevanja gasom. Pored toga, prekinut je i vodovod. U narednim danima remontne ekipe će rešavati probleme. Neki delovi Mikolajeva su takođe ostali bez struje po nekoliko sati, ali su energenti brzo izveli popravke.

Radnici javnih komunalnih preduzeća predali su folije za meštane da zapuše oštećene prozore. Oni će takođe pomoći ljudima da uklone veliki otpad i očiste okolno zemljište.

Podsećamo da se preporučuje da lokalni stanovnici dva okruga u Mikolajevu napuste grad zbog pretnje teškim artiljerijskim udarima Rusije.