Ukrajina: Ruske trupe neprestano regrutuju nove diverzante

Ukrajina: Ruske trupe neprestano regrutuju nove diverzante

Rusija stalno regrutuje nove sabotere, tako da napori organa reda da identifikuju takve osobe nikada neće prestati, čak ni nakon završetka rata, izjavio je savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Rostislav Smirnov, navodi Ukrinform.

„Ne mogu da im kažem tačan broj, ali sam siguran da ih ima dosta – mnogi su razotkriveni, mnogi su pod nadzorom, a takođe i mnogi koji tek treba da budu identifikovani. To je zato što se regrutuju bez prestanka. , privlačeći se iz finansijskih razloga, iz određenih motiva, možda iz nekih ideoloških razloga, možda i kroz zastrašivanje i tako dalje“, rekao je Smirnov.

On sugeriše da rad organa za sprovođenje zakona na identifikaciji takvih pojedinaca nikada neće prestati, čak ni nakon završetka rata.

„Čak i unutar naše političke elite i drugih sličnih krugova, moramo stalno da radimo te čistke, da tamo nemamo izdajnika – to je zato što se odlično razumemo i već smo prošli kroz mnogo takvih pitanja u našoj istoriji. Moramo stalno rade na tome – i služba bezbednosti SBU, i Nacionalna policija, i druge agencije koje će biti uključene u ovo. Jer posle ovoga što se desilo, nemamo pravo da dozvolimo neprijatelju da vlada našom zemljom“, rekao je Smirnov.