Antarktička ‘Pingvinova pošta’ zapošljava

Antarktička ‘Pingvinova pošta’ zapošljava

Zapošljava udaljena pošta na Antarktiku. A ako ste dobri u sortiranju pošte, prodaji poštanskih maraka — i prebrojavanju pingvina — ovo bi mogao biti posao za vas.

Pošta u Port Lokroju, poznata i kao „Pingvinova pošta“, popularna je turistička destinacija na ostrvu Goudier, nedaleko od zapadne strane Antarktičkog poluostrva. Istorijsko mesto svake sezone poseti oko 18.000 posetilaca. A područje je takođe ispunjeno pingvinima.

Britanska antarktička teritorija, „Baza A“ Post Lokroja — dom pošte — osnovana je 1944. i radila je kao britanska istraživačka stanica. Sada njime upravlja UK Antarctic Heritage Trust, koji upravlja muzejom i prodavnicom poklona. Dobit od prodavnice podržava renoviranje drugih istorijskih mesta na Antarktiku.

Tim UKAHT-a takođe prati uticaj posetilaca u studiji o životnoj sredini, koja uključuje prebrojavanje broja pingvina – i pilića pingvina – na ostrvu. Studija pomaže u regulisanju broja posetilaca na ostrvu i daje smernice „kako bi se osiguralo da se životna sredina pravilno brine“, navodi se na veb stranici teritorije.

Prijave za sezonske pozicije, koje mogu trajati otprilike od novembra do marta, zatvaraju se u ponedeljak u 23:59. GMT.

Živeti i raditi na ostrvu daleko je od luksuza. Pored niskih temperatura – koje mogu da padnu i do -5˚C, a mogu se osećati hladnije uz hladnoću vetra – smeštaj je ograničen, prema paketu informacija za posao na ostrvu.

Članovi osoblja dele jednokrevetnu spavaću sobu i nema toalet za ispiranje. Umesto toga, toalet za kampovanje mora se svakodnevno prazniti.

Takođe nema tekuće vode ni tuševa. Brodovi koji posećuju nude osoblju tuševe svakih nekoliko dana. U nekim slučajevima, osoblje može ostati bez tuširanja i do dve nedelje.

Komunikacija je takođe ograničena. Nema pristupa internetu ili prijema mobilnog telefona, a satelitski telefonski pozivi su skupi. Zaposleni će imati „veoma minimalnu komunikaciju sa kućom“, navodi se u paketu.

A u slučaju hitnog slučaja, medicinska evakuacija u bolnicu mogla bi trajati čak sedam dana, navodi se u paketu.

„Antarktik je fizički i mentalno izazovno mesto za rad“, piše u paketu.