Rusi raspoređuju taktičke grupe u pravcu Izijuma

Rusi raspoređuju taktičke grupe u pravcu Izijuma

Na pravcu Izijum, neprijatelj je za izvođenje borbenih dejstava rasporedio do 25 bataljonskih taktičkih grupa.

Kako prenosi Ukrinform, to je na Fejsbuku objavio Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Od 06:00 časova 22. aprila, na pravcu Slobožanskog, neprijatelj sa snagama do sedam bataljonskih taktičkih grupa iz sastava 6. generalne armije Rusije, obalskih trupa Baltičke i Severne flote, nastavlja delimičnu blokadu grada Harkova, pokreće napade na ukrajinske trupe i kritične infrastrukturne objekte.

„Na pravcu Izijum, neprijatelj je rasporedio do 25 bataljonskih taktičkih grupa iz sastava 1. tenkovske armije, 20. i 35. kombinovane armije i 68. armijskog korpusa Istočnog vojnog okruga i vazdušno-desantnih trupa Oružanih snaga Rusije. kaže izveštaj.

Na Donjeckom i Tavrijskom pravcu, osvajači su 21. aprila pojačali neprijateljstva duž cele linije borbe. Neprijatelj izvodi jurišne operacije u rejonu naselja Zarično i pokušava da napreduje u rejonu naselja Rubižnje.

Odbrambene borbe sa neprijateljem se nastavljaju u pravcu naselja Novotoškivske i Popasna. Neprijatelj, koristeći artiljeriju, nastavlja pokušaje da izvrši juriš na Marinku.

Istovremeno, ruske snage pojačavaju pregrupisavanje trupa na zaporoškom pravcu. Mere za logističku podršku trupa su u toku.

U pravcu južnog Buha, neprijatelj nastavlja da puca na jedinice Odbrambenih snaga, pokušao je da izvrši izviđanje u borbi kod Trudoljubivke, trpeći gubitke i povlačeći se na ranije zauzete položaje.

Na Volinskom i Poliskom pravcu, neprijatelj nije preduzeo aktivne akcije, nisu zabeleženi znaci formiranja ofanzivnih grupa.