Vazduhoplovstvo Ukrajine u jednom danu uništilo više ruskih letelica

Vazduhoplovstvo Ukrajine u jednom danu uništilo više ruskih letelica

Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine u protekla 24 sata oborilo je četiri ruska aviona, jedan helikopter, dve bespilotne letelice i dve krstareće rakete.

„27. mart je u početku delovao relativno mirno u vazduhu. Međutim, jedan avion, verovatno lovac-bombarder Su-34, oboren je u prepodnevnim satima u oblasti Harkova, a helikopter i bespilotne letelice ruskih osvajača su oboreni u Kijevskoj oblasti“, navodi Komanda Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine u objavi na Fejsbuku, prenosi Ukrinform.

„Situacija je eskalirala bliže 22:00 pošto je vazdušna uzbuna odjeknula širom zemlje! Ruski okupatori su izvršili masivan vazdušni napad sa severa Kijevske oblasti, gde su izgubili tri aviona odjednom. Okupatori su ispalili krstareće rakete na nekoliko ukrajinskih infrastrukturnih objekata. Dve rakete su oborile jedinice PVO“, dodala je Komanda Ratnog vazduhoplovstva.

Avioni vazduhoplovstva nastavljaju da gađaju kopnene ciljeve, izvodeći nekoliko vazdušnih napada na neprijateljske trupe pod okriljem lovaca.

Kako je preneo Ukrinform, ruski osvajači su odustali od ofanzivnih operacija u Sumskoj oblasti, pokušavajući da se pregrupisaju i prebace jedinice u druge oblasti.