Uživo: Kijev

Uživo: Kijev

Kako prenosi Kyiv Independent, u gradu se odvijaju borbe na tlu i u vazduhu.

Kijev: Ukrajinski vojnici povratili Kijevsku hidroelektranu. Prema rečima ministra energetike Hermana Hališčenka, Ukrajina je povratila punu kontrolu nad elektranom posle žestoke bitke. Osoblje fabrike napustilo je skloništa i vratilo se na posao.

Kijev: Posle teških borbi u glavnom gradu tokom noći, stambena zgrada nedaleko od Kijevskog međunarodnog aerodroma (Žulяni, IATA: IEV, ICAO: UKKK) pogođena je ruskim raketnim napadima. Nema prijavljenih smrtnih slučajeva.

Konotop, Sumska oblast: Ruski avion je nadleteo grad Konotop, izveštava lokalni ogranak medija Suspilne. Stanovnici grada su prijavili dve snažne eksplozije u oblasti Konotopa.

Obala Crnog mora: Ruska bespilotna letelica gađala je ukrajinski granični brod tokom noći 26. februara, ali su ga ukrajinske snage oborile u blizini Černomorska u Odeskoj oblasti.

Lavov, Luck, Uman, Vinica, Rivne, Herson: Upozorenja o vazdušnim napadima su se javila u više gradova. Ljudi moraju da idu u najbliže sklonište.

Nikolajev: Oružane snage Ukrajine uspešno su odbile napad ruskih snaga na Nikolajev, grad blizu Crnog mora na jugu Ukrajine, izvestila je ukrajinska Vrhovna rada. Teške borbe su usledile nakon što su ruske trupe pokušale da se spuste u Nikolajev, ali nisu uspele da probiju ukrajinski protivvazdušni sistem, rekao je guverner Nikolajeva Vitalij Kim.

Kijev: Ukrajinska vojska je odbila napad na vojnu jedinicu u Kijevu. Ruske invazione snage su preko noći napale vojnu jedinicu na levoj obali Kijeva, ali su ukrajinske snage uspele da joj se odbiju, saopštile su Kopnene snage Oružanih snaga Ukrajine.

Bila Cerkva, Kijevska oblast: Srušen još jedan ruski transporter Il-76. Ukrajinska protivvazdušna odbrana kod Bile Cerkve, otprilike 80 kilometara južno od Kijeva, ubila je drugu letelicu koja je imala kapacitet da prebaci preko 100 padobranaca za sletanje u blizini Kijeva, saopštila je ukrajinska Državna agencija za specijalne komunikacije.

Kijevska Šuljavka, Kijevski zoološki vrt, Berestejska: Više od 50 eksplozija, kao i vatra iz teških mitraljeza, prijavljeno je u oblastima Šuljavka i Kijevskog zoološkog vrta. Postoje i izveštaji o jakoj pucnjavi na stanici metroa Berestejska, u blizini ukrajinske vojne jedinice koja se tamo nalazi.