Poljoprivrednici traže ukidanje akcize na gorivo i veće subvencije – u suprotnom sledi protest

Poljoprivrednici traže ukidanje akcize na gorivo i veće subvencije – u suprotnom sledi protest

Savez udruženja poljoprivrednika Banata i Savez udruženja poljoprivrednika zapadne Srbije poslali su predsedniku i premijerki Srbije zahteve u vezi sa problemima koje imaju poljoprivrednici tih krajeva.

Oni zahtevaju od Vlada Srbije da ukine akcize na euro dizel za registrovane poljoprivrednike, subvencije od 200 evra po hektaru, kao i njihovu redovnu isplatu, kao regulisanje uvoza mesa i mleka u prahu iz inostranstva.

Poljoprivrednici zahtevaju da se navedeni zahtevi „sistemski i trajno reše donošenjem potrebnih zakonskih okvira radi opstanka poljoprivrednika“.

„Sa resornim ministrom ne želimo više da vodimo bilo kakav razgovpr na ovu temu pošto su mu problemi predočavani više desetina puta u poslednjih 10 godina i nikada nismo dobili ni jedno rešenje problema samo prazna obećanja. Zahtevamo hitan sastanak do petka, 18. februara sa premijerkom Anom Brnabić i ispunjenje naših zahteva. U slučaju da se ne odazovete pozivu na sastanak bićemo prinuđeni da izrazimo svoje nezadovoljstvo i izađemo na proteste“, naglašavaju poljoprivrednici.