Vučić: Bez struje još 0,38 odsto domaćinstava, stabilizacija sistema u ponedeljak

Vučić: Bez struje još 0,38 odsto domaćinstava, stabilizacija sistema u ponedeljak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na sednici vlade da je, prema poslednjim informacijama, bez struje još svega 0,38 odsto domaćinstava.

„Naravno da niko nije bio iznenađen kada padne sneg i komunalne službe su najvećim delom veoma dobro obavile posao. Ali, ono što nam se dogodilo u enegetskom sektoru, blago je reći, bio je potpuni kolaps“, naveo je Vučić.

Vučić je dodao da ostalih oko 99,62 odsto domaćinstava ima električni energiju.

Predsednik Srbije je izjavio da se u ponedeljak očekuje stabilizacija elektro sistema i da imamo dovojno struje za sopstvene potrebe uz minimalan minus kada budu najhladniji dani.

Vučić je na sednici Vlade Srbije, koja je otvorena za javnost, kazao da je problem u tome što je EPS napravio dodatnu grešku jer nije dovoljno uglja obezbedio na deponijama i za snabdevanje samog TENT-a i dodao da je to pitanje za unutrašnje rasprave.

Svim građanima koji zbog pada mreže, usled obilnih snežnih padavina prethodnih dana, nekoliko dana nisu imali električnu energiju, biće umanjeni računi za struju.

To je večeras izjavila premijerka Ana Brnabić, na sednici vlade kojoj prisustvuje i predsednik Aleksandar Vučić, navodeći da će odluka o tome biti doneta na sednici vlade već za dva dana, u četvrtak.