Ekološki ustanak pozvao policiju da stane uz građane tokom blokade saobraćajnica

Ekološki ustanak pozvao policiju da stane uz građane tokom blokade saobraćajnica

Pokret Ekološki ustanak pozvao je pripadnike policije da na današnjem protestu, kada će biti blokirano više saobraćajnica širom Srbije, stanu uz građane i da „ustanu u odbranu zakona i institucija svoje zemlje“.

„Pripadnici policije, ne dozvolite da budete instrument za uništavanje i ponižavanje države. Zaštitite državu i gradjane od veleizdajničkog režima koji Srbiju ponižava i rasprodaje u bescenje. Stanite uz svoje sugradjane koji brane i svoju i vašu imovine od besramne ‘legalizovane’ pljačke“, navodi se u saopštenju tog pokreta.

Oni su pozvali policiju i da se suprotstavi „režimskom kriminalu koji kriminalizuje i njihove redove“.

„Pripadnici policije, bezakonje ce zakucati i na vaša vrata. Ustanite zajedno sa gradjanima u odbranu ustavnog poretka Republike Srbije“, piše u saopštenju.

Jedan od lidera tog pokreta Aleksandar Jovanović Ćuta ranije danas je poslao video poruku u kojoj je „pozvao gradjane na hrabrost, kao i poruku policiji da dobro razmisli na čijoj će strani danas biti“.

Blokada saobraćajnica zbog donošenja Zakona o referendumu i građanskim inicijativama i Zakona o eksproprijaciji zakazana je za 14 časova, dok će skup u Beogradu početi u 13 časova ispred Palate pravde.